´

http://haxed.mylava.net/


Treat me like your mother

Mood: Same, same.
Listening to: The Appleseed Cast - The Summer Before (Sagarmatha (2009))

Är det bara jag som hajat till angående Jack White's senaste projekt The Dead Weather, tillsammans med bland annat Alison Mosshart från the Kills? Är helt sjukt bra, även fast Jack bara går loss på trummor istället för gitarrsträngar.


Hultsfred.

Mood: Inte coolt.
Listening to: Dream Theater - The Glass Prison (Six Degrees of Inner Turbulence (2002))

Okej. Jag har skjutit upp att skriva om detta tillräckligt nu. Here goes.
Bilder från konserterna är självklart inte tagna av mig själv, utan från Rockfoto.nu & andra kunniga fotografer.


Tisdag.

Åkte från Linköping vid 13-tiden, om jag minns rätt. Vädret bådade gott med bara några ensamma moln på himlen. Väl nere i Hultsfred så började det regna - i 5 minuter. Sådär höll det på ett bra tag, med massa skurar då och då. Annars var vädret väldigt bra. Tisdagen var den enda dagen som man verkligen kunde gå utan tröja och känna att det var sommar.

Tisdagen var nog också den enda riktigt lyckade festivaldagen för min del. Alla var glada & pepp, solen sken, och vi hade fått asbra tältplatser. Fyllan var sweet och det fanns inget att klaga på. Fesivalen verkade bli asbra. How wrong was I.


party people



Onsdag.

Sedda band: Dropkick Murphys, (halva) Franz Ferdinand, Twiggy Frostbite, Kings of Leon.

Började asbra med nice väder och bra omständigheter. Gick åt helvete sedan, men det tänker jag inte skriva om. Bandmässigt nog den dag jag hade mest kul på. Dropkick Murphys ägde, även fast jag var ganska så rejält in i dimman, så att säga. Näst sista låt var The Who's Baba O'riley, vilket sedan gick över till Shipping off to Boston. Gissa om jag var i extas. Jag hade lyckats hitta Nils mitt i det vilda folkhavet, men under den där combon så blev jag som besatt och bara försvann in i mängden. Heh. Twiggy Frostbite var riktigt bra live också, med en riktigt snygg sångeska. Synd och skam att de fick lira på Rookie, dock, vilket innebar endast 25min speltid. Försvann på ett kick.
Sedan var det Kings of Leon, en spelning vilken jag fortfarande är kluven över ifall den eller Killers var bäst. Jag var helt enkelt precis rätt dragen under 'Leon, vilket ledde till en sjukt bra upplevelse. Ja, helt fantastiska var de. Dock ingen Arizona, vilket gjorde mig väldigt besviken. Blev också ännu mera förälskad i deras trummis som, hans väldigt många trummskills åsido, nog kanske är den snyggaste killen på jorden.


party people, dropkick, 'leon.



Torsdag
Sedda band: Regina Spektor, The Killers

Inte bara regnade det som fan - det blåste något sinnessjukt också. Sämre väder får man fan leta efter. Lera. Allt detta påverkade såklart upplevelsen. Stod med ett lånat paraply på Regina Spektor medan det spöregna och gungade med i melodierna. Helt okej spelning. Av någon anledning lämnade hon pianot för att försöka plinka lite på en gitarr istället under två låtar. Det gillar vi inte. Inte spelades Better heller.
Dagen släpade sig fram mot vad som nog ansågs som festivalens höjdpunkt, Killers. En sjukt bra spelning, all in all. Har nog inte mycket att klaga på förutom två saker.
  • Folkhavet sög. Hultsfred'are vet fan inte hur man bär sig åt på konsert. Alla dessa fotbollskillar och dryga fjortisbrudar tror det är meningen att man ska synas så mycket som möjligt och skita i musiken. Detta leder till att de försöker med all deras makt att putta och skapa svallvåger i publiken. Något som ledde till att en vän ramlade i leran, tillsammans med mågna andra, och också tappade sin mobil. Mina skor massakerades också under konsterten, och jag tappade mina änglavingar. Vingarna på mitt halsband som jag fick av madde för två år sedan, allstå.
  • De spelade Human två gånger. Det är i min mening två för mycket.
Gick tillbaka till campet efter det, mörbultad och blöt. Var tänkt att Totalt Jävla Mörker skulle ses, men efter att ha suttit och huttrat i kylan i två timmar fram tills det äntligen var dags hade all min lust försvunnit. Inte lyckades jag bli full heller.



Regina, Killers


Fredag
Sedda band: (Halva) Dungen, Markus Krunegård, Lars Winnerbäck, Lenka.

Ja, som det kanske märks så var det inte mycket jag ville se restrerande festivaldagar. Jag tilllät mig bli meddragen till olika konserter denna dag, med Markus Krunegård som höjdpunkt. Vädret var okej på eftermiddagen, men blev värre mot kvällen. Blåste som fan hela dagen, kallt och äckligt. Alkoholen började ta slut.



party people, Markus



Lördag
Sedda band: Klaxons, Slagsmålsklubben, Thåström

Igen, bajsväder. Leran var vid det här laget överallt, och man var bara kall och äcklig. Funderade på att åka hem redan på Fredagen, men så blev det inte. Slagsmålsklubben var väl dagens "höjdpunkt", även fast deras spelning inte var så mycket att hänga i julgranen. Jo jo, det må ha varit ett sjujävla drag med så fruktansvärt mycket folk som de drog. Men de hade druckit på tok för jävla mycket, visste inte när de skulle sluta snacka, och spelade för få gamla låtar. Spelningen var helt klart det galnaste scenframträdande jag någonsin sett. Under Sponsored By Destiny sprang de omkring nakna på scen. Bara en sån sak, liksom. Hade tänkt kolla på An Horse också, men de ställde in, tillsammans med The Do.

Nä, jag ville bara få allt överstökat för att sedan gå upp vid 6.30 nästa morgon och bege mig hem till dusch och värme.




party people, Klaxons, SMK


Tack FR

Mood: Suckz
Listening to: Regina Spektor - Eet (Far (2009))

En redogörelse över Hultsfreds alla händelser, band och matställen kommer upp så fort jag orkar. Ber om ursäkt för dålig aktivitet.

-*-
I’m working on my backwards walk
Walking with no shoes or socks
When the time rewinds to the end of May
 I wish we’d never met then, met today

 I'm working on my faults and cracks
 Filling in the blanks and gaps
When I write them out they don't make sense
 I need you to pencil in the rest

I'm working on drawing a straight line
I'll draw until I get one right
So bold and dark, girl can't you see?
 I've done drawn a line between you and me

I'm working on erasing you
But I just don't have the proper tools
I'll get hammered and forget you exist
But there is no way I'm forgetting this

I'm working hard on walking out
My shoes keep sticking to the ground
My clothes won’t let me close the door
Cause my trousers seem to love your floor

I've been working on my backwards walk
there is nowhere else for me to go
except back to you just one last time
 say yes before I change my mind

 say yes before I...
you're the shit and I'm knee deep in it

you're the shit and I'm knee deep in it
you're the shit and I'm knee deep in it
 you're the shit and I'm knee deep in it
 you're the shit and I'm knee deep in it
 you're the shit and I'm knee deep in it
 you're the shit and I'm knee deep in it


Wedder

Mood: På väg!
Listening to: -



Hrm. Ingen höjdare direkt. Regn hela jävla onsdagen. Kul, kul. Men om de ändrat sig så ofta hittils så finns det ju fortfarande utrymme för ännu mera förändringar, right? That's what I'm hoping.

Nu åker jag om en kvart! Cya suckers! :D

Swimmin

Boy In Static - Bellyfull
Twiggy Frostbite - Heroes
Shiny Toy Guns - Don't Cry Out
Fleet Foxes - He Doesn't Know Why
Regina Spektor - Eet
... And You Will Know us by The Trail of Dead - Fields of Coal
Dinosaur Jr. - I Want You to Know
Frightened Rabbit - Good Arms vs. Bad Arms
Okkervil River - Our Life is Not a Movie or Maybe
The Killers (feat. Lou Reed) - Tranquilize
Bob Dylan - Hurricane
Patrick Wolf - Damaris
Frightened Rabbit - Keep Yourself Warm
Kings of Leon - Cold Desert

Något moody med vissa up's and down's. Blev två Rädd Kanin-låtar då jag är så såld som man bara kan bli på dem atm. Sen så hade jag verkligen kört fast mot slutet, och Keep Yourself Warm (som antagligen är bästa låten i listan) var nog det enda som kunde rädda mig ur Damaris-träsket.

Lyssna: http://open.spotify.com/user/theappleseed/playlist/1ETittU7y5Fe5kiUauPLiZ

Hultsfred

Mood: Ännu mera pepp!
Listening to: -

Imorgon bär det av!
Och som ett slag i magen till er alla andra - låtar jag kommer kunna avnjuta med allsång i folkhopen, precis lagom partyfull och having the time of my life:











Sun it rises

Mood: Pepppepppepppepppepp.
Listening to: -

Hej! Nu ska jag alldeles strax åka ut till Tornby och shoppa diverse festival-nödvändigheter! Känns bra - kunna lägga ut lite pengar igen efter något som kännts som Den Stora Torkan. Ska till och med unna mig själv en stol (med ölhållare!) som jag kan sitta och se nöjd och full ut i.

En del av den stora sorgen i att jag inte befann mig på arvika:


Fleet Foxes

Mein führer! I CAN WALK!

Mood: Najs!
Listening to: Oxygen Overload - Trust (THE OXYGEN (2009))

Ja, jag vet - det är väldigt sent. Men jag sov som sagt till halv tre, så jag har knappt ens börjat bli trött. Sen så sitter jag och snackar med Christoffer och blir lite updaterad på hans Arvika-experience! Sen så har jag börjat känna mig så taggad att jag inte vill gå och lägga mig. Sitter och kikar på vilken camping som skulle passa bäst, planerar alla saker jag ska göra imorgon (köpa sovsäck, plastmuggar, vin..) och kollar väder. Väder! Och - till min stora glädje och förvåning, alas:



Vad som i början var regn och bara moln har nu gått över till två måttligt soliga och varma dagar och sen lite regn på fredagen. Det artar sig! Om det fortsätter såhär så blir det toppenväder.

Peppen!

Go! Spastic

Mood: Woho!
Listening to: Iron & Wine - Pagan Angel And a Borrowed Car (The Sheperd's Dog (2007))

Yes! Nu börjar saker och ting fixa sig. Pratade nyss med fadern och flirtade till mig pengar så att jag klarar mig under månaderna, hultsfred och kan betala hyran. Känns fint. Tvättat har jag gjort också - antagligen det mest produktiva jag gjort på länge. Får se om jag orkar ta itu med mitt berg av disk också innan det bär av ner till småland. Madde har äntligen börjat bli lite pepp på hultsfred, till min stora glädje. Snart smäller det för mitt tredje hultsfred - och även om det må regna och vara kallt så tänker jag fan ha hur kul som helst ändå.

Dessa glada känslor firades med en 50-krs pizza ifrån centrum. Jag gick ner för att handla råvaror på hemköp när jag till min förvåning såg att de stängt 4 timmar tidigare än vanligt pga ngn ombyggnad. Då var det bara att vända om till pizzerian direkt. Dock så fick jag problem där också. Såklart hade de inte någon kortläsare, och jag hade 90kr på kortet så jag kunde inte ta ut något i bankomaten. Som tur är så var pizzagubben jävligt schysst och kunde ta mitt leg i pant, höhö.

Då bär det av till Rusta imorgon för att handla sovsäck, sen är jag fit for fight!

Hey man, now you're really livin'

Mood: -
Listening to: Regina Spektor - Eet (Far (2009))

Jag somnade säkert inte förens vid 6 igår. Mycket skit i huvudet, och den där jävla låten på repeat över allt annat. Vaknade nu vid halv tre. Woho. Halva dagen borta. Vaknade och kom inte ihåg varför jag hade så stort problem att somna dagen innan förns vid frukostbordet där det slog mig igen och jag bara suckade. Skit.

Hultsfred närmar sig med stormsteg & jag måste låna en massa pengar av pappa. Härligt.
Dr Strangelove ägde btw. See it.



If we both got the same dieseases, it's irrelevant, girl!

Mood: Bläh
Listening to: Håkan.

Åh jag längtar så jävla mycket till Hultsfred. Är så trött på att sitta här och ruttna bort. Jag behöver band, vänner, alkohol och sommar. Mest de två mittersta. Sitter och försöker drömma mig bort till förra året med hjälp av Håkan. Väldigt lyckad festival trots visst sällskap som betedde sig dumt i huvudet. Helt okej väder, helt okej band, och sjukt mycket trevligt folk att umgås med.



Aja. Nu ska jag vara svår & kolla på Dr Strangelove.
Godnatt.

I'm armed with the past and the will, and a brick

Mood: Sweet
Listening to: Grizzly Bear - Southern Point (Veckatimest (2009))

Kollade nyss klart på Pi, en upplevelse jag endast delade med två mozarellamackor och ett glas äppelcider. Trots brist på pratvänligt sällskap så var kvällen lyckad - filmen var bättre än jag trodde, och mackorna var goda. Soffan hade jag puffat till också, kvällen till ära.

Här har det annars åskat, blixtrat och regnat halva dagen, och varit allmänt trist och mulet den andra hälften. Skulle ju kunna tycka att skitväder kommer och går nu, och därför inte borde drabba oss när vi är på Hultsfred. Hoppas fortfarande på att meterologerna har sjukt fel som vanligt och vädret visar sig bli väldigt angenämt. It could happen, I'm telling you!

Veckans skiva är förövrigt helt klart Frightened Rabbit's The Midnight Organ Fight - helt sinnessjukt bra skiva/band. Check it out!

 

Because you and I were blown away by love and hope for better days

Mood: Mjä
Listening to: Frightened Rabbit - Good Arms Vs. Bard Arms (The Midnight Organ Fight (2008))




Because you and I were blown away by love and hope for better days

Mood: Mjä
Listening to: Frightened Rabbit - Good Arms Vs. Bard Arms (The Midnight Organ Fight (2008))





It takes more than fucking someone to keep yourself warm

Mood: Grinig
Listening to: Dinosaur Jr. - Pieces (Farm (2009))

Tja.
Jag har ingenting att skriva om men tänker försöka skriva om det ändå. Ingenting alltså.
Träffade Nils idag en snabbis, det var nice. Killen hade precis varit i stan och startat ett eget företag. Yep, you heard me. Väldigt imponerande om du frågar mig. Och alltså ja, ett seriöst företag också. Vi snackar dekleration var tredje månad och startavgifter och you name it. Det hela gav mig en känsla av att jag möjligen må ligga lite efter vissa i samma ålder som mig. Möjligen. Men ja, trevligt trevligt.

Sen gick jag väl hem och åt och sånt. Typ. Sååatteeh...

Hultsfred är väl det som ligger på horisonten nu, och sakta lunkar framåt. Fixade alkoholen idag - då är det bara resan, sovsäck och matpengar kvar. Sen är det väl klappat och klart skulle jag tro. Även fast jag har väldigt stor lust att köpa ett partytält nu när det ska vara såpass dåligt jävla väder. Åh vad grinig jag blir. Nu är det sol hela satans tiden - men så fort man ska göra någonting som är beroende av väder så ska livet såklart skratta en i ansiktet och slå en i magen. Suck. Jag som hade tänkt lyssna in mig på en massa artister också - men inte har jag det. Någon som vet någon bra artist som ska spela som jag inte hört? Tipsa loss, för all del. Mm...

Ja.
Försökte göra en ny spellista också, men jag fick ihop två låtar innan den åkte ner i papperskorgen. Om du gör listor själv så ge mig dina. Nu menar jag alltså spellistor. Jag menar inte den listan som du klämmer in alla dina favoritlåtar i med flera låtar av samma artist, och sen häver på shuffle. Jag vill ha listor byggda med tanke på tempo och övergångar!

En annan sak jag försökte med var att fortsätta på en recension jag försökt skriva i tre dagar nu, men det sprack. För det första blev det dåligt, och för det andra för att jag gång på gång inser att den enda jag skriver recensionen för är mig själv. Om någon anammat ett tips på en platta från mig genom den här gudsförgätna bloggen så hojta för all del till! Vore kul att få lite feedback. Hum.

Nej, nu har jag klagat tillräckligt.
Tackohej.

I'm working on my backwards walk

Mood: Kladdig
Listening to: Frightened Rabbit - My Backwards Walk (The Midnight Organ Fight (2008)

Yes! Nils ska till Hultsfred! Jag satt precis och deppade över hur dåligt det var att alla andra festivaler får allt bra väder, och att alla har dissat Hultan i princip. Härligt att bli lite pepp igen.


Kvavt

Mood: Ugh
Listening to: Frightened Rabbit - Keep Yourself Warm (The Midnight Organ Fight (2008))

Det jag, nu under sommaren, verkligen hatar linköping för är bristen på badplatser. Vart är allt vatten?! Ingenstans. I Stockholm har vi vatten överallt, med hur många bra badstränder som helst att välja på. Här är det enda som finns, såvida man inte har en bil, ett poolbad i mitten av staden. Och jag misstänker att det är väldigt trist. Dagar som dessa dår jag går runt utan tröja hela dagarna, och har alla fönster öppna och jag ändå på någon vänster blir alldeles kladdig så saknar man verkligen det där.

Ugh. Jag saknar också sommarna för några år sedan då jag och Igor cyklade bort till Fladenbadet flera gånger i veckan, bara det var fint väder. Säkert en mil (?) bort, men resan var halva nöjet. Ibland hade vi till och med oss en basketboll som vi lira med efter halva resan. Good times, good times.

Aja. För övrigt så gör jag ingenting om dagarna. Christoffer har dragit till Arvika som funkis, den svikaren.
So. Bored.


RSS 2.0