Andrew? Is that you?


De flesta bör ha kunskap om vem Andrew W.K. är. Chansen är inte stor att man under hela sitt liv undgått att dansa och headbanga till hjärndöda party-låtar som Party Hard och Get Ready to Die, båda undertecknade just Andrew. Det är denna typ av musik, den här hjärndöda, svettiga, halvseriösa musiken, som har definierat Andrew WK för mig (för att inte tala om när han framför sagda musik live -- i en rullstol (it gets me everytime hur han brölar ut "I'm in a wheelchair, but we're not stopping!!" så fort han rullar ut på scen)). Att han sedan i år släppte en fulllängdare som endast bestod av honom framför ett piano kom därför med ett höjt ögonbryn. Ingen svett, inget party.

Det var inte länge sedan som jag nämnde Black Cab Sessions, en internetsida som klämmer in olika artister i en taxi i London och låter dem sedan spela där, analogt, med en kamera i ansiktet. Väldigt, väldigt intimt och annorlunda. Jag är väldigt förtjust i hela den idén. Nu ramlade jag (bokstavligen) över en liknande sida, med ingen mindre än Andrew (helt klädd i vitt) i huvudrollen, spelandes en 4-låtars set i mitten av en lägenhet. Till sin hjälp har han en synth. Halva spelningen tillängar han sagda piano, med vilken han improviserar fram två stycken låtar utan sång. Och vilken improvisation, sen! Andrew WK, de hjärndöda partybrölarnas main man, har stor kunskap och känsla för musik. Häpnandsväckande. Efter det första improvisations-stycket får han frågan "Did you have any idea where that was gonna go?". Andrew svarar lite nonchalant "No, uh. I just make it up". Underbart.

Efter dessa två improvisationer framför han en väldigt annorlunda version av I Get Wet, och sedan en cover. Settet innehåller ett antal höjdpunkter, och jag kan inte göra mycket annat än att rekommendera starkt att titta och lyssna (klicka på bilden).

Kommentarer
Postat av: Anonym

Orka sitta i rullstol när man kan gå med sina egna ben?

2009-12-01 @ 20:52:19
URL: http://crypo.blogg.se/index.html
Postat av: Jonatan

... va? han hade ju brutit benet. han kan inte gå.

2009-12-01 @ 23:44:27
URL: http://theappleseed.blogg.se/
Postat av: Christian

http://www.youtube.com/watch?v=cpYJD0wXsnM



Den här killen är coolare ;P

2009-12-02 @ 05:58:32
URL: http://crypo.blogg.se/index.html
Postat av: Jonatan

Nope. Andrew rockar loss i sin rullstol. That guy is just boring.

2009-12-02 @ 11:47:56
URL: http://theappleseed.blogg.se/
Postat av: Christian

Hur i helskotta kommer han på de där pianogrejerna? Och han är värsta skolade pianoeleven, vilket man inte tänker på när han beltar sönder rösten i Party Hard.

2009-12-03 @ 20:01:45
URL: http://crypo.blogg.se/index.html
Postat av: Jonatan

Haha, det är ju precis det jag menar! Sjukt förvånande, och imponerande.

2009-12-04 @ 01:09:33
URL: http://theappleseed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0