Veckans... Album (v. 51)

"Dark Was the Night"

Vilket nummer är Absolute Music uppe i nu, någon som vet? I can tell you - Nummer 62. 62. Då är det inte medtaget i beräkningen alla andra udda skivor som faller under annorlunda namn, släppta från samma bolag. "Hits for kids", "Absolute Christmas", "Absolute hits 2009", etc etc. Samlingsskivor säljer antagligen ganska bra -- du får alla dina radiodängor samlade på en platta så att du kan spela sönder dem ännu mera, till ett överkomligt pris. Inget emot samlingsskivor, men att få in några pikar mot Absolute Music är aldrig fel. Nej, samlingsskivor är nämnligen det slag som Veckans... Album är del av, men den är något mera exklusiv än samlingsskivorna vi ser reklamer om på tv.

Dark Was the Night kom ut i februari i år, och är den tjugonde i sitt slag som blivit utgiven för att stödja Red Hot Organization, som arbetar med/mot AIDS och HIV. Samlingen släpptes inte bara i CD-format, utan också LP och digitalt, och innehåller 36 låtar av olika independent-artister... En lista med artister som är mer än bara lite imponerande. Bland annat Grizzly Bear, Bon Iver (både under sitt artist- och vanliga namn), The National, Iron & Wine, The Decemberists, Sufjan Stevens, Cat Power, Conor Oberst... Ja, ni hör ju. Att sedan kvalitén på de olika exklusiva verken som förekommer på Dark Was the Night (namnet tagit ifrån den gamla Blind Willie Johnson sången "Dark Was the Night, Cold Was the Ground", som det förekommer en cover av på samlingen) är oerhört bra leder ju till att du utan tvivel måste höra samlingen. Nu.


Kommentarer
Postat av: Madelene

Hah. Lyssnade mkt på detta i Florianopolis. Men ja, håller med.

2009-12-20 @ 18:41:58
URL: http://giveuptheghost.blogg.se/
Postat av: Jonatan

Nic som tipsade dig antar jag - Awesome.

2009-12-20 @ 19:44:48
URL: http://theappleseed.blogg.se/
Postat av: Madelene

Tipsade? Nej. Det var 2 plattor vi alla lyssnade mkt på bara.

2009-12-22 @ 14:00:55
URL: http://giveuptheghost.blogg.se/
Postat av: Fanny

En helt underbar skiva! Googlade på den för att hitta omslagsbilden för att jag ska få se den på IPoden när jag har laddat in hela skivan.. Gryymt trevligt. Och så hittade jag detta lilla inlägg. Kul! (y)

2011-06-11 @ 16:15:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0