Flight of the Conchords?

Mood: Åh så najs
Listening to: Elenore - The Turtles (The Boat that Rocked OST (2009) (Originalskiva? No idea.))

Åhh gud. Jag såg nyss The Boat that Rocked och är alldeles high on life efter upplevelsen. Se den.

Men - det var inte det jag ville skriva om.
För alla er som kände er ledsna och utanför (Igor, jag tänker på dig) när jag bad alla som inte kände till Flight of the Conchords att skämmas härom sistens: Misströsta icke! Jag satt här och tänkte på om jag hade något att skriva om, och kom och tänka på mitt uttalande. Jag kan helt enkelt inte acceptera att det finns folk som inte har tillåtit deras liv att bli lite ljusare, roligare, och häftigare genom att släppa in den dynamiska duon som är Flight of the Conchords genom den lilla dörren.

Så, vilka (eller vad?) är detta fenomén? Två killar, Jermaine och Bret, från Nya Zeeland, som... Hm. Kanske ska jag tillåta dem introducera sig själva?

"Formerly New Zealand's fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo"

Alltså en duo på två helt geniala komiker som samtidigt är sjujäkla låtskrivare av den folk-pop-rock'iga orienteringen... Och en massa annat. Fast medan musikgenren kan skifta oerhört från en låt till en annan så har alla låtar en sak gemensamt: De är alla helt hilarious. Vad jag förstår så uppmärksammades de först i radio, för att sedan bli tilldelade deras egna TV-serie (som har visats på SVT). TV-serien är jag inget större fan av dock (även fast de har sällskap där av väldigt roliga komikern Rhys Darby... som jag för övrigt nyss såg i The Boat that Rocked), och radioshowen har jag aldrig hört. Sättet som de letade sig in i mitt hjärta var genom youtube-klipp hemma hos min gode vän Martin. Youtube-klipp från live-framträdanden, dvs. Det är också här som deras underbara stil framgår som bäst. Genom att konstant verka helt oberörda medan de firar av skämt efter skämt och samtidigt fylla allt detta med vad som måste vara (helt underbar) improvisation. Jag skulle omöjligtvis kunna göra dem någon form av rättvisa genom att på mitt egna (väldigt bristfälliga vis) försöka fortsätta förklara mera utförligt varför de är så roliga - och bra, framförallt. Så istället ger jag er en bunt klipp att förgylla kvällen/natten/dagen med.

(... och jag får total beslutsångest vilka låtar jag ska välja. 10 minuter senare...)

Gangsta-rap-battle mellan Hiphopopotamus och Rhymenoceros

Issues (aka Think About It)
Mycket snack i början.. skippa gärna till 2:30

En barnhistoria om Albi - The Racist Dragon


Kommentarer
Postat av: Madelene

Som Mighty Boosh, fast inte lika bra!

2009-09-25 @ 02:00:44
Postat av: Jonatan

HA! Mighty Boosh är ingenting mot dessa gossar. Men ja, viss likhet finns det nog!

2009-09-25 @ 16:50:02
URL: http://theappleseed.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag gillar alla komiker som också kan sjunga - tänk Galenskaparna & After Shave, Hej Domstol eller varför inte Blaze Bayley? - och dessa är inget undantag!

2009-09-25 @ 18:08:38
URL: http://crypo.blogg.se/index.html
Postat av: Igor

Efter att ha sett alla en gång, väntat några dagar och sen sett de igen så...den sista var lite rolig men det här är inte riktigt min typ av humor tror jag. ^^

2009-10-01 @ 22:21:56
URL: http://warriorlife.blogg.se/
Postat av: Jonatan

Haha, synd. Kul att du gav dem en chans iaf!

2009-10-05 @ 22:20:55
URL: http://theappleseed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0