Veckans... Album (v. 49)

Animal Collective's "Fall Be Kind" EP


Manchester Orchestra hoggade förra veckans 'Veckans Album' har denna svalnat av något. Men ja, album kanske är en felbenämning då Fall Be Kind egentligen är en EP. Släppt i år är den tillsammans med Merriweather Post Pavilion AC's andra skivsläpp i år, och sällan har det varit så mycket buzz kring en EP som just veckans album.

En anledning till varför Fall Be Kind har fått så pass mycket uppmärksamhet är att det innehåller den första tillåtna Greatful Dead-samplingen någonsin, som förekommer på EPns starkaste spår, What Would I Want? Sky. Denne, tillsammans med Graze, utgör redan två av 2009's bästa låtar. De båda består av inledande minuter av drömskt ljudlandskap som sedan, när man äntligen tar sig ut ur skogen, leder till imponerande hooks som greppar tag i dig direkt. I slutet av Graze är det nästan omöjligt att inte hoppa upp och skaka sina lurviga till (pan-?)flöjt-melodin, och i slutet av What Would I Want? Sky är det så när som på omänskligt att inte sjunga med.

What would I want? Sky!
What would I want? Sky!
What would I want? Sky!


Kommentarer
Postat av: Martin

Bra skit.

2009-12-01 @ 10:01:30
URL: http://dock.blogg.se/
Postat av: Jonatan

Ja, verkligen, och den blir bara bättre. Jag har tillslut insett hur otroligt bra de sista två låtarna är. Bleed har jag dock något svårt för.

2009-12-01 @ 19:34:42
URL: http://theappleseed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0